Het adres voor uw creatieve ontwikkeling!

 BASISCURSUS FOTOGRAFIE 

 

 Dag/tijd: maandag 20:00 - 22:15 uur
zaterdag 10:00 - 12:30 uur
code 4.31
 Startdatum: 18 september 2023  
 Aantal lessen: 6  
 Docent: Bernard Bodt  
 Prijs: € 99,00  

 

Dé perfecte foto. Maar ja, hoe doet u dat…? Fotograferen betekent letterlijk schrijven met licht. Licht is dé basis voor elke foto. Voor een goede geslaagde foto hebt u voldoende licht op de sensor nodig. De camera zal heel precies moeten regelen hoeveel licht er op de sensor komt. De hoeveelheid licht hangt van drie veranderbare instellingen af; de belichtingsdriehoek. 1. Diafragma 2. Sluitertijd 3. ISO-waarde. Dit zijn de allerbelangrijkste instellingen op uw camera. Als u weet hoe deze drie instellingen werken en hoe ze samenhangen, hebt u de basis van de fotografie te pakken. Betere goede foto’s leert u niet alleen door theorie, maar vooral door vaak en veel te fotograferen. U wordt op weg geholpen met het vinden en instellen van de camerafuncties. U krijgt opdrachten mee, die we de volgende les bespreken. Neemt u de handleiding, uw camera, een usb-stick, schrijfblok en pen mee? De cursus bestaat uit vier theorieavonden op maandag en twee praktijkochtenden op zaterdag.

 

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 BASISCURSUS FOTOGRAFIE 

 

 Dag/tijd: maandag 20:00 - 22:00 uur
zaterdag 10:00 - 12:00 uur
code 4.31B
 Startdatum: 19 februari 2024  
 Vervolgdata: za 24-2, ma 4-3, za 9-3, ma 18-3, ma 25-3  
 Aantal lessen: 6  
 Docent: Henk Rodrigo  
 Prijs: € 99,00  

 

Altijd al willen weten wat de begrippen sluitertijd, Iso, diafragma en witbalans nu echt betekenen?

Na deze cursus weet je haarfijn deze begrippen te plaatsen en is dit een mooie beginstap om de perfecte foto te maken.

De mooiste foto’s maak je als je de camera niet op de automatisch stand hebt maar als je hem zelf kunt instellen. Tijdens deze basiscursus leer je hoe je dat doet met als resultaat een prachtige foto met mooie kleuren een goede scherpte en betere belichting. De perfecte plaat vastleggen is meer dan alleen op en knopje drukken, al lijkt dat in het digitale tijdperk niet zo Met behulp van deze basiscursus haal je meer uit je camera. Er zal veel ruimte zijn voor interactie en het stellen van al je vragen

 

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

  VERVOLGCURSUS FOTOGRAFIE 

 

 Dag/tijd: maandag 20:00 - 22:00 uur
zaterdag 10:00 - 12:00 uur
 code 4.32
 Startdatum:    
 Aantal lessen: 6  
 Docent: Henk Rodrigo  
 Prijs: € 99,00  

 

In de basiscursus staat vooral de techniek centraal, bij de vervolgcursus staat juist het beeld centraal. Als een foto scherp en goed belicht is, wil dit niet altijd zeggen dat de foto interessant is. Wat maakt een foto echt mooi, dát staat centraal in de vervolgcursus. Omgaan met verschillende soorten licht, compositie, regel van derden, histogram, witbalans, lichtmeting en wat verder aan de orde komt. De cursus bestaat uit 4 theorieavonden op maandag en drie praktijkochtenden of op zaterdag. U maakt na afloop van de vervolgcursus geen kiekjes meer, maar echte WoW-foto’s! Expositiewaardig!

 

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 GLAS IN LOOD

 

 Dag/tijd: zaterdag 09:00 - 12:00 uur (incl. 5 min pauze)  
 Startdatum: 23 september 2023 code 4.41A
 Startdatum: 25 november 2023 code 4.41B
 Startdatum: 03 februari 2024 code 4.41C
 Aantal lessen: 6 (3 uur)  
 Docent: Wim Rosendahl  
 Prijs: € 148,00  
 Materiaalkosten:
 
Basis € 60,00 (2e les aan docent te voldoen.) Meerkosten worden in rekening gebracht.  
 Gereedschap: U krijgt een box met gereedschap in bruikleen, die aan het eind van de cursus volledig ingeleverd moet worden. Bij vermissing wordt het bij u in rekening gebracht.  
Materiaal: Zelf meenemen fijnschrijvers en/of viltstiften.  

 

Glas in lood is een ambachtelijk product. Onder invloed van o.a. daglicht geeft het een stemmige uitstraling. Een ontwerp is vaak heel persoonlijk en uniek en geeft een extra dimensie aan interieur en exterieur. Tijdens deze cursus krijgt u zelf de gelegenheid om een glas in lood paneel te vervaardigen. U leert o.a. ontwerpen, glas snijden, zetten, solderen en kitten. Omdat alles met precisie in elkaar moet passen en glas scherp kan zijn, is geduld van belang. Goed werk heeft nu eenmaal tijd nodig en glas in lood heeft zich in de loop der eeuwen bewezen als zijnde tijdloze kunst in onze cultuur.

Beginners: Tijdens de cursus maakt u twee decoratieve raamhangers van 25 x 35 cm. De eerste raamhanger met rechte vlakverdeling en de tweede raamhanger een combinatie van rechte en gebogen vlakverdeling.

Gevorderden: U kunt in overleg met de docent, een eigen ontwerp en keuze in glas maken. Afhankelijk van uw vaardigheid en de resterende tijd na de eerste twee raamhangers, bestaat er de mogelijkheid een glas in lood object naar eigen keuze te maken (tegen meerkosten). De gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

    

 
 ZELF SCHRIJVER WORDEN

 

 Dag/tijd: maandag 14:00 - 16:00 uur
 
 Startdatum: 18 september 2023 code 4.50A
 Startdatum: 8 januari 2024 code 4.50B
 Aantal lessen: 7 (2 uur, wekelijks)  
 Docent: Humphrey Ottenhof  
 Prijs: € 115,00  
 Materiaal:  Zelf meenemen pen, papier, laptop / IPad.  

 

A. Korte verhalen schrijven
Huist er een schrijver in u? Wilt u graag lezers boeien met wat u zelf bedacht en geformuleerd heeft? Misschien wel uw tekst in druk zien? In deze cursus starten we met de basis: plot, personages, perspectief. Naast deze lijn komen er steeds verschillende creativiteitstechnieken aan bod. De nadruk ligt op veel zelf doen, gevolgd door feedback van uw medecursisten en uw schrijftrainer. Overal zien we korte teksten. In de vorm van blogs, columns, gedichten. Al naar gelang de wens van de cursisten maken we zijstapjes naar deze genres. Eindproducten proberen we te publiceren. In krant, tijdschrift of op het net. Hoe spannend is het als dit lukt!

B. Langere verhalen of een novelle schrijven
Wilt u verhalen schrijven van langere adem? Misschien wel een novelle? In deel 2 van de cursus gaan we ons bezighouden met het bouwen van een structuur, uitdiepen van personages, bedenken van spanningsbogen, creëren van dramatiek. Het is ook denkbaar dat we met zijn allen één werk schrijven. Uitdieping van poëzie of het toewerken naar een bundel behoort tot de mogelijkheden van dit cursusdeel. Instappen in deel 2 is goed mogelijk, omdat er andere, nieuwe creativiteitstechnieken worden aangeboden.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.