Het adres voor uw creatieve ontwikkeling!

 KERAMISCHE VORMGEVING EN BOETSEREN

 

 Dag/tijd: dinsdag 19:30 - 22:00 uur code 4.10
 Startdatum: 26 september 2023  
 Aantal lessen: 26 (2½ uur)  
 Docent: Ina Jansen  
 Prijs: € 339,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

Hebt u altijd al iets willen laten ontstaan uit uw eigen handen, bent u geïnspireerd om iets te creëren? Er zullen u verschillende technieken worden aangereikt. Ieder werkt op zijn eigen manier en tempo. Er zullen ook klassikale lessen aangeboden worden waar u naar eigen keuze aan meedoet. Dit zullen vooral decoratietechnieken zijn, maar ook bijvoorbeeld werken in een gipsmal, met kleiplaten of ringen. Boetseren is heerlijk om te doen, met de handen in de klei is aardend, voelen wat wil er geuit worden. Als het werk gedroogd is, kan het bewerkt worden met een engobe of een pure oxide, daarna wordt het biscuit gebakken. Na het bakken kan het werk verder gedecoreerd worden met glazuren en kleurpigmenten. Laat u verrassen wat er allemaal mogelijk is met klei. Materialen en basisgereedschap zijn aanwezig. De klei, glazuur-en bakkosten worden verrekend wanneer een werkstuk klaar is en mee naar huis genomen wordt.

 

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 
 KERAMISCHE VORMGEVING EN BOETSEREN

 

 Dag/tijd: vrijdag 09:30 - 12:00 uur code 4.11A
 Dag/tijd: vrijdag 12:30 - 15:00 uur code 4.11B
 Startdatum: 22 september 2023  
 Aantal lessen: 26 (2½ uur)  
 Docent: Let de Kok  
 Prijs: € 339,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Wilt u kennismaken met het werken met klei? Dan biedt deze cursus u de mogelijkheid dit te ontdekken. Aan de hand van kleine opdrachten leert u verschillende technieken. Daarna kunt u met uw eigen ideeën aan de slag. Het basisgereedschap, voorzien van uw naam, is voor eigen rekening. Bent u al bekend met het werken met klei? Ook dan valt er nog heel veel te ontdekken en te leren. Inspiratie kunt u halen uit de aanwezige boeken, tijdschriften of van het internet. We kijken dan samen of het haalbaar is en hoe we het gaan aanpakken. Is het werk klaar, dan zijn er verschillende manieren van decoreren. Op leerharde klei, droge klei of gestookte klei. U gaat het allemaal leren. Iedereen werkt in zijn eigen tempo onder het motto: Niks moet, alles wat mogelijk is, mag! De klei- en stookkosten worden apart berekend en tijdens de lessen afgerekend.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 
 BOETSEREN

 

 Dag/tijd: donderdag 20:00 - 22:00 uur  
 Startdatum: 21 september 2023 code 4.12A
 Startdatum: 11 januari 2024 code 4.12B
 Aantal lessen: 12 (2 uur)  
 Docent: Valeria Ursinus  
 Prijs: € 154,00 (bij opgave 24 lessen is de prijs € 259,00)  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

De boetseercursus is voor zowel beginners als gevorderden. U krijgt individuele begeleiding en dat in een gezellige sfeer. Het is heel leuk om elkaar te inspireren en van elkaar te leren en dan maakt het niet uit of u al jaren met klei werkt of dat u het materiaal pas voor het eerst in uw handen hebt. Het zal u verwonderen wat er met klei mogelijk is en u versteld doen staan hoe heerlijk het is om met uw handen te werken in plaats van met uw hoofd. Het uitgangspunt is figuratief sculpturenwerken, zoals vogels, bloemen, fantasie mens- en dierfiguren, maar abstracte werken zijn ook mogelijk. We maken beelden van klei op het gevoel, met onze handen en met de ogen, door goed te leren kijken. Wanneer het beeld klaar is, wordt het gedroogd en gebakken. De klei- en bakkosten worden op de cursus verrekend. Voor de beginners is gereedschap beperkt aanwezig.

 

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 
  BOETSEREN EN/OF BEELDHOUWEN

 

 Dag/tijd: donderdag 09:30 - 12:00 uur  
 Startdatum (A): 21 september 2023  code 4.13A
 Startdatum (B): 18 januari 2024  code 4.13B
 Aantal lessen: 8 (2½ uur)  
 Docent: Mieke Kapelle  
 Prijs: € 142,00 (bij opgave van 16 lessen is de prijs € 250,00)  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

Op deze cursus kunt u beide technieken uitproberen. Zo kunt u erachter komen wat u leuk vindt. U kunt kennismaken met boetseren en wat de mogelijkheden daarvan zijn. Uw docent legt uit hoe u het beste met klei vormen maakt en waar u op moet letten. Met klei is heel veel mogelijk. Nadat u een werkstuk gemaakt hebt, moet het drogen en dan wordt het gebakken. Daarna kunt u het glazuren en wordt het weer gebakken. Of heeft u altijd al eens willen beeldhouwen maar denkt u, kan ik dit wel? Dan is dit een mooie gelegenheid om dit uit te proberen. U maakt kennis met de steen, hamer, beitel, rasp en vijl. Er wordt gewerkt met speksteen, dit is een mooie zachte steensoort, die voor u makkelijk te bewerken is. U kunt een abstract beeldje maken, waarvan niet alle kanten gevijld behoeven te worden. Daarna moet het goed geschuurd worden en gaat u het polijsten en ziet u een prachtig resultaat, wat een mooie ervaring is. Een aantal eenvoudige beeldjes zijn aanwezig. Zij kunnen voor u een leidraad zijn van wat u zoal kunt maken. U zult versteld staan van uw eigen creativiteit. Voor de beginner is er beperkt gereedschap en materiaal aanwezig. Steen, klei, glazuur- en bakkosten worden op de cursus met u verrekend.

 

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 
 BEELDHOUWEN EN BOETSEREN

 

 Dag/tijd: woensdag 15:30 - 18:00 uur code 4.21
 Startdatum: 20 september 2023  
 Aantal lessen: 28 (2½ uur)  
 Docent: Veronica Laarman  
 Prijs: € 366,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

U gaat aan de slag met prachtige zachte speksteen of een wat hardere steensoort. De ruwe steen is verrassend goed te bewerken met een vijl! Er kan ook gebeiteld worden. Zo ontstaat de boeiende nieuwe vorm, die een diepe kleur en glans krijgt bij het polijsten. Ook kan er geboetseerd worden. Het werk wordt afgebakken in onze keramiekoven en eventueel geglazuurd of beschilderd. Klei is aan te schaffen tijdens de cursus; de cursist neemt zelf de stenen mee. De docente kan tips geven over de aanschaf van een steen. Deze cursus is geschikt voor elk niveau.

 

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.