Het adres voor uw creatieve ontwikkeling!

 RAKU STOKEN

 

 Dag/tijd: zondag 09:30 - 16:00 uur code 5.02
 Startdatum: 19 mei 2019  
 Aantal lessen: 1 dag  
     
 Prijs: ca. € 58,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

Een leuke afsluiting van de cursus keramiek is het raku stoken. Deze eeuwenoude stooktechniek vindt zijn oorsprong in Japan, waar bij theeceremonies van de Zen cultuur uit raku gestookte kommetjes werd gedronken. De werkstukken, gemaakt van speciale klei, worden op een hoge temperatuur uit de speciale raku oven gehaald en in een zaagselton gebracht. Door het spel met het vuur dat daarna ontstaat krijg je erg mooie kleureffecten en door de snelle afkoeling gaan de glazuren een sterk gecraqueleerd uiterlijk vertonen. Op uw keramiekles maakt u één grote ( max. 40 cm) of twee kleine werkstukken. Op de dag zelf wordt er geglazuurd. Volgt u geen keramiekles, maar wilt u toch hieraan deelnemen, dan kunt u op 2 cursusdagen, tegen uurprijs, werkstukken maken. Vraag naar de mogelijkheden.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 WORKSHOP HUNDERTWASSER

 

 Dag/tijd: woensdag 19:30 - 22:00 uur code 5.03
 Startdatum: 13, 20 en 27 maart 2019  
 Aantal lessen: 3  
 Docent: Esther Wittenberg  
 Prijs: ca. € 55,00  
 Materiaal: deels inbegrepen  

 

Laat u meeslepen in de wondere wereld van Friedrich Hundertwasser! Wie tekent en schildert er mee in de stijl van deze zeer bevlogen kunstenaar/architect (1928-2000) uit Wenen?
Hundertwassers grote passie en leermeester is de natuur geweest. Natuurbescherming en mensvriendelijk wonen staan centraal in zijn werk, wat nu nog steeds actueel is. Naast het schilderen heeft hij ook diverse fantasierijke gebouwen ontworpen, waarvan het “Hundertwasserhaus” in Wenen het bekendst is.
Zijn architectuur en schilderijen zien er vrolijk en kleurrijk uit. Rechte lijnen ontbreken, omdat Hundertwasser daar wars van was. Alles stroomt, golft of spiraalt in uitbundige kleuren, een waar feest voor ons oog. Wat dat met een mens doet, gaat u ervaren als u zelf in de stijl van deze schilder gaat tekenen en schilderen. In deze workshop gaat u samen “Hundertwasser-en”, ieder in een eigen spel van vorm, kleur en symboliek.
De workshop is ook geschikt voor beginners, want teken/schilderervaring is niet nodig.
Papier en verf (primaire kleuren) zijn aanwezig, maar een schilderdoek (max. 60-80 cm) moet u zelf meenemen, evenals enkele ronde en platte kwasten. Uw eigen verf meenemen mag natuurlijk ook.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 VERF EN PALET

 

 Dag/tijd: zaterdag 10:00 - 15:00 uur code 5.04
 Datum: 17 november 2018  
 Aantal lessen: 1 dag  
 Docent: Veronica Laarman  
 Prijs: € 38,00  
 Materiaalkosten: acryl- of olieverf, penselen, doek(en) en  palet niet inbegrepen 

 

Het blijft een uitdaging: de juiste kleur mengen! Na deze workshop is dat een stuk makkelijker geworden. Geen lange verhalen en kleurencirkels, maar aandacht voor de praktische kant van het mengen. Er wordt uitgebreid geoefend op doek of papier. Ook zijn er tips over verf, penselen en de inrichting van het palet. Er is een mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding gebruik te maken van het aanwezige materiaal. Neemt u zelf uw lunch mee? Koffie en thee zijn inbegrepen.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.