Het adres voor uw creatieve ontwikkeling!

 AQUARELLEREN

 

 Dag/tijd: donderdag 14:00 - 16:00 uur  
 Startdatum: 19 november 2020 code 3.02A
 Startdatum: 21 januari 2021 code 3.02B
 Aantal lessen: 6 (2 uur)  
 Docent: Esther Wittenberg  
 Prijs: € 101,00  
 Materiaal: is inbegrepen  

 

Voor deze cursus hebt u een beetje lef nodig. Bij aquarelleren gaat het om een fascinerend spel met water en dunne laagjes verf. Transparante vormen en kleuren komen als vanzelf tevoorschijn. Fascinerend daarbij is hoe toevalligheden en ongelukjes u brengen tot nieuwe stappen bij iets maken naar de werkelijkheid, fantasie of foto’s. Zo ontstaan spectaculaire en boeiende schilderijen! U leert de basistechnieken en vaardigheden van het aquarelleren. Van het papier opspannen tot schets. Over nat in droog en nat in nat. Kleurmenging op papier en in elkaar vloeien. Laag over laag en uitsparen. Compositie en perspectief. Degenen die al enige ervaring hebben met aquarelleren leggen zich toe op het verder verfijnen van hun eigen stijl. Meenemen: rol keukenpapier, schetsboek, HB-potlood en kneedgum.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 VRIJ TEKENEN EN SCHILDEREN

 

 Dag/tijd: donderdag 09:30 - 11:30 uur code 3.08
 Startdatum: 24 september 2020  
 Aantal lessen: 26 (2 uur)  
 Docent: Antonie v.d. Berg  
 Prijs: € 247,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

Het begint allemaal bij de fascinatie voor de zichtbare wereld om ons heen. Als u de behoefte voelt hier een vorm aan te geven en u houdt van tekeningen en schilderijen, is de keus snel gemaakt. De meeste mensen hebben vanuit interesse ooit de stap gemaakt op het creatieve pad, maar door werk of andere beslommeringen is er daarna weinig mee gedaan. In deze cursus kunt u de draad weer oppakken, op uw eigen niveau. U wordt individueel begeleid bij het verbeteren van uw vaardigheden op het gebied van het tekenen en schilderen. De deelnemers zijn met een zelfgekozen onderwerp bezig, waarbij de docent u zowel inhoudelijk als technisch begeleidt. U werkt zelfstandig en maakt uw eigen keuzes. Wat wil ik overbrengen? Hoe ga ik dit doen? Welke techniek? Wat moet ik daarvoor weten? Er is ook ruimte om met meerdere cursisten aan een gezamenlijk project te werken. Het hoeft echter niet, u blijft vrij om in uw eigen tempo verschillende technieken uit te proberen. De laatste drie of vier lessen van het seizoen wordt stilgestaan bij een thema als: “licht en schaduw” of ”wat is kleur?”

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 TEKENEN EN SCHILDEREN

 

 Dag/tijd: donderdag 20:00 - 22:00 uur code 3.09
 Startdatum: 24 september 2020  
 Aantal lessen: 28 (2 uur)  
 Docent: Fred Dokter  
 Prijs: € 266,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

Tijdens deze cursus werken beginners en gevorderden naast elkaar. Onder begeleiding leert u omgaan met diverse teken- en schildermaterialen. De begrippen vorm, kleur, compositie en perspectief worden behandeld. Er wordt geschilderd aan de hand van thema’s en opdrachten of aan uw eigen onderwerp. Door de lessen oefent u niet alleen uw technische vaardigheden, maar ook leert u uw eigen creativiteit te stimuleren en richting te geven. Gevorderden kunnen individueel werken of samen met anderen thema’s uitwerken en experimenteren met verschillende technieken en materialen.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

Subcategorieƫn