Het adres voor uw creatieve ontwikkeling!

 AQUAREL SCHILDEREN * NIEUW *

 

 Dag/tijd: donderdag 14:00 - 16:00 uur code 3.02
 Startdatum: 20 september 2018  
 Aantal lessen: 6 (2 uur)  
 Docent: Twenny Krens  
 Prijs: € 95,00  
 Materiaal: inbegrepen verf en papier  

 

Aquarelleren is schilderen met verf en water op speciaal papier. Tijdens deze cursus leert u de beginselen, het opspannen van het papier tot en met de manier van water- en verfgebruik. Er zijn verschillende penseeltechnieken: droog werken of nat in nat, glaceren. Leer hoe u de verf onder controle kunt houden. Het is een moeilijke techniek, maar met veel oefenen en ook door van elkaar te leren, kunt u gaandeweg uw eigen stijl gaan ontdekken en u verder ontwikkelen. Meenemen: rol keukenpapier, HB-potlood, schetsboekje, kneedgom.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 TEKENEN/SCHILDEREN MET PASTELKRIJT **NIEUW**

 

 Dag/tijd: donderdag 14:00 - 16:00 uur code 3.06
 Startdatum: 1 november 2018  
 Aantal lessen: 6 (2 uur)  
 Docent: Twenny Krens  
 Prijs: € 95,00  
 Materiaalkosten: inbegrepen pastelkrijt en papier  

 

Met zacht pastelkrijt op speciaal papier de basistechnieken leren. Het is een laagdrempelige techniek die ook inzicht in tekenen geeft. Zacht veloursachtige tekeningen, zowel abstract als realistisch. Een prachtig medium dat u na enig oefenen zal verrassen! Meenemen: rol keukenpapier, HB-potlood, schetsboekje, kneedgom, oud doekje.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 VRIJ TEKENEN EN SCHILDEREN

 

 Dag/tijd: donderdag 09:30 - 11:30 uur code 3.08
 Startdatum: 20 september 2018  
 Aantal lessen: 26 (2 uur)  
 Docent: Antonie v.d. Berg  
 Prijs: € 237,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

Het begint allemaal bij de fascinatie voor de zichtbare wereld om ons heen. Als u de behoefte voelt hier een vorm aan te geven en u houdt van tekeningen en schilderijen, is de keus snel gemaakt. De meeste mensen hebben vanuit interesse ooit de stap gemaakt op het creatieve pad, maar door werk of andere beslommeringen is er daarna weinig mee gedaan. In deze cursus kunt u de draad weer oppakken, op uw eigen niveau. U wordt individueel begeleid bij het verbeteren van uw vaardigheden op het gebied van het tekenen en schilderen. De deelnemers zijn met een zelfgekozen onderwerp bezig, waarbij de docent u zowel inhoudelijk als technisch begeleidt. U werkt zelfstandig en maakt uw eigen keuzes. Wat wil ik overbrengen? Hoe ga ik dit doen? Welke techniek? Wat moet ik daarvoor weten? Er is ook ruimte om met meerdere cursisten aan een gezamenlijk project te werken. Het hoeft echter niet, u blijft vrij om in uw eigen tempo verschillende technieken uit te proberen. De laatste drie of vier lessen van het seizoen wordt stilgestaan bij een thema als: “licht en schaduw” of ”wat is kleur?”

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 TEKENEN EN SCHILDEREN

 

 Dag/tijd: donderdag 20:00 - 22:00 uur code 3.09
 Startdatum: 20 september 2018  
 Aantal lessen: 28 (2 uur)  
 Docent: Fred Dokter  
 Prijs: € 255,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

Tijdens deze cursus werken beginners en gevorderden naast elkaar. Onder begeleiding leert u omgaan met diverse teken- en schildermaterialen. De begrippen vorm, kleur, compositie en perspectief worden behandeld. Er wordt geschilderd aan de hand van thema’s en opdrachten of aan uw eigen onderwerp. Door de lessen oefent u niet alleen uw technische vaardigheden, maar ook leert u uw eigen creativiteit te stimuleren en richting te geven. Gevorderden kunnen individueel werken of samen met anderen thema’s uitwerken en experimenteren met verschillende technieken en materialen.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

Subcategorieën