Het adres voor uw creatieve ontwikkeling!

 TEKENEN EN SCHILDEREN

 

 Dag/tijd: maandag 20:00 - 22:00 uur code 3.01
 Startdatum: 21 september 2020  
 Aantal lessen: 28 (2 uur)  
 Docenten: Fred Dokter en Ferry v.d. Boom  
 Prijs: € 266,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

Deze cursus met een individuele begeleiding is voor beginners en gevorderden. Er komen diverse technieken, onderdelen en stijlen aan de orde. Er is ruime aandacht voor het zoeken naar een geschikt onderwerp, welke techniek u gaat gebruiken en hoe u met een werkstuk begint. Diverse onderwerpen zullen behandeld worden, zoals kleurmenging, perspectief, ruimtelijke werking, compositie, vlakverdeling, sfeer en andere beeldelementen. Er kan gekozen worden voor verschillende onderwerpen, zoals landschap, stilleven, abstract, portret, etc. Gevorderden kunnen d.m.v. opdrachten onderzoek doen naar hun eigen voorkeur in techniek en stijl. Beginners kunnen stapsgewijs eenvoudig kennismaken met basistechnieken d.m.v. opdrachten of begeleiding in een zelfgekozen onderwerp. U kunt werken met (pastel)krijt, aquarel, olieverf, pastelverf, acrylverf, potlood etc. Op deze maandagavondcursus wordt er door twee verschillende docenten lesgegeven: 1e 14 lessen door Fred Dokter, 2e 14 lessen door Ferry van de Boom.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 AQUARELLEREN

 

 Dag/tijd: donderdag 14:00 - 16:00 uur  
 Startdatum: 19 november 2020 code 3.02A
 Startdatum: 21 januari 2021 code 3.02B
 Aantal lessen: 6 (2 uur)  
 Docent: Esther Wittenberg  
 Prijs: € 101,00  
 Materiaal: is inbegrepen  

 

Voor deze cursus hebt u een beetje lef nodig. Bij aquarelleren gaat het om een fascinerend spel met water en dunne laagjes verf. Transparante vormen en kleuren komen als vanzelf tevoorschijn. Fascinerend daarbij is hoe toevalligheden en ongelukjes u brengen tot nieuwe stappen bij iets maken naar de werkelijkheid, fantasie of foto’s. Zo ontstaan spectaculaire en boeiende schilderijen! U leert de basistechnieken en vaardigheden van het aquarelleren. Van het papier opspannen tot schets. Over nat in droog en nat in nat. Kleurmenging op papier en in elkaar vloeien. Laag over laag en uitsparen. Compositie en perspectief. Degenen die al enige ervaring hebben met aquarelleren leggen zich toe op het verder verfijnen van hun eigen stijl. Meenemen: rol keukenpapier, schetsboek, HB-potlood en kneedgum.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 VRIJ SCHILDEREN

 

 Dag/tijd: dinsdag 13:30 - 15:30 uur code 3.03
 Startdatum: 22 september 2020  
 Aantal lessen: 26 (2 uur)  
 Docent: Jozé Hendricksen  
 Prijs: € 247,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  


De cursus vrij schilderen houdt in dat u met verschillende verfsoorten en materialen een schilderij maakt dat u zelf uitkiest. Dit kan aan de hand van meerdere voorbeelden. U past uw kleuren aan en u maakt zo een schilderij zoals u hem mooi vindt. Daarnaast kunt u er allerlei materialen in verwerken, b.v. pasta, karton of zand. Het kan een modern, klassiek of abstract schilderij worden. U leert de mengingen, techniek en de verhoudingen. U hoeft niet persé te kunnen tekenen. In deze gezellige schildergroep werken beginners en gevorderden naast elkaar en leren van elkaar.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 TEKENEN EN SCHILDEREN: NEXT STEP -alle niveaus-

 

 Dag/tijd: dinsdag 20:00 - 22:00 uur code 3.04
 Startdatum: 22 september 2020  
 Aantal lessen: 26 (2 uur)  
 Docent: Mascha Siekkötter  
 Prijs: € 247,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

Maakt u zelf beeldend werk of wilt u daarmee beginnen? Tekeningen, schilderijen of gemengde techniek? En wilt u daar het beste uit halen? Wilt u anderen ontmoeten die hier ook mee bezig zijn? In deze groep maken we allemaal onze eigen volgende creatieve stap, of u nu beginner bent of gevorderde. Tijdens de lessen bespreken we uw werk en gaan we dieper in op techniek, materialen, motivatie en inspiratie. Waar bent u goed in en wat wilt u meer ontwikkelen? Dat gaan we samen onderzoeken! U leert meer over uw eigen stijl, hoe u blokkades kunt doorbreken en wat uw big WHY is. Het wordt tijd om nu echt te maken wat u eigenlijk wilt!

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 HET PORTRET

 

 Dag/tijd: woensdag 10:00 - 12:00 uur code 3.05 A
 Dag/tijd: woensdag 13:30 - 15:30 uur code 3.05 B
 Startdatum: 23 september 2020  
 Aantal lessen: 26 (2 uur)  
 Docent: Veronica Laarman  
 Prijs: € 247,00  
 Materiaalkosten: niet inbegrepen  

 

Het is een geweldige ervaring om een mooi portret te tekenen of te schilderen! Uw ervaren docente begeleidt dat proces van begin tot eind. Zo wordt het een stuk makkelijker om de huidskleur te mengen, een gelijkenis te treffen, schaduw en licht weer te geven. De begeleiding is individueel, u bepaalt zelf het onderwerp en of u het portret graag tekent dan wel schildert. Deze cursus is geschikt voor beginners en gevorderden. Nodig voor de eerste cursusdag: een schetsblok en potlood.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.