Het adres voor uw creatieve ontwikkeling!

 RECEPTVERHALEN SCHRIJVEN *NIEUW*

 

 Dag/tijd: Maandag 14:00 - 16:30 uur  
 Data: 8 en 22 november 2021 code 5.03A
 Data: 10 en 24 januari 2022 code 5.03B
 Aantal lessen: 2  
 Docent: Humphrey Ottenhof  
 Prijs: € 45,00  
 Materiaal: Zelf meenemen pen, papier, laptop/ IPad. Evt. recepten 

 

Kook- en eetplezier is niet iets wat je passief wilt ondergaan. Zelf ontdekken en zelf doen is veel leuker. Hoe vaak lees je niet een recept of kijk je in een kookboek en begint het te kriebelen: maar dat kan ik zelf ook! Om aan die wens gehoor te geven is er nu de workshop: Zelf Receptverhalen Schrijven. De workshop bestaat uit twee delen.

Deel 1: Een receptverhaal bestaat uit een recept en een inleidende tekst. Recepten bedenken is beslist een uitdaging. Daar zijn wel technieken voor, waar we aandacht aan besteden. Als u in ieder geval een of meer eigen of bestaande recepten meeneemt, hebben we de basis voor een receptverhaal, de inleidende tekst. Het verhaal en het recept hebben als doel eet- en kookplezier met de lezer te delen. We starten met enige theorie, waarna we aan ons recept en ons verhaal beginnen. Een ieder maakt zijn individuele receptverhaal. We bespreken de resultaten wel in verschillende ronden met elkaar. Huiswerk voor de volgende keer is je verhaal en recept af te maken. Je mailt het bijtijds naar medecursisten en docent.

Deel 2: In dit deel bespreken we collectief de individueel ingezonden resultaten. We geven daarbij positieve feedback, dus opbouwende kritiek. Beter is te spreken van ‘feed forward’. Van verbeteringstips worden we allemaal wijzer. Je kunt je zelfgemaakte receptverhaal op social media zetten of aanbieden aan een tijdschrift. Een geschikte verrassing voor familie en vrienden. Koken is waanzinnig populair.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.