Het adres voor uw creatieve ontwikkeling!

 VOGELS EN BLOEMEN VAN KERAMIEK *NIEUW*

 

 Dag/tijd: zaterdag 09:30 - 12:00 uur code 5.01
 Datum: 2 oktober, 16 oktober, 13 november 2021  
 Aantal lessen: 3 (2,5 uur)  
 Docent: Leanne de Haan  
 Prijs: € 75,00  
 Materiaalkosten: inbegrepen 

 

Altijd al een paar vrolijke vogels of bloemen in huis of tuin willen hebben, zelfgemaakt en van keramiek? In deze workshop worden technieken aangereikt om zelf vogels en bloemen van klei te maken. In de laatste les is er aandacht voor het glazuren, waarmee mooie kleuren de werkstukken afmaken. In de elektrische oven worden de werkstukken gestookt en deze kunnen twee weken na de workshop opgehaald worden. Voorbeelden en ideeën zijn ter inspiratie aanwezig. Deze workshop is geschikt voor beginners en gevorderden.

  

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 RAKU STOKEN

 

 Dag/tijd: zondag 09:30 - 16:00 uur code 5.02
 Startdatum: 16 mei 2022 (onder voorbehoud)  
 Aantal lessen: 1 dag  
     
 Prijs: ca. € 58,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

Een leuke afsluiting van de cursus keramiek is het raku stoken. Deze eeuwenoude stooktechniek vindt zijn oorsprong in Japan, waar bij theeceremonies van de Zen cultuur uit raku gestookte kommetjes werd gedronken. De werkstukken, gemaakt van speciale klei, worden op een hoge temperatuur uit de speciale raku oven gehaald en in een zaagselton gebracht. Door het spel met het vuur dat daarna ontstaat krijg je erg mooie kleureffecten en door de snelle afkoeling gaan de glazuren een sterk gecraqueleerd uiterlijk vertonen. Op uw keramiekles maakt u één grote (max. 40 cm) of twee kleine werkstukken. Op de dag zelf wordt er geglazuurd. Volgt u geen keramiekles, maar wilt u toch hieraan deelnemen, dan kunt u op 2 cursusdagen, tegen uurprijs, werkstukken maken. Vraag naar de mogelijkheden.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 RECEPTVERHALEN SCHRIJVEN *NIEUW*

 

 Dag/tijd: Maandag 14:00 - 16:30 uur  
 Data: 8 en 22 november 2021 code 5.03A
 Data: 10 en 24 januari 2022 code 5.03B
 Aantal lessen: 2  
 Docent: Humphrey Ottenhof  
 Prijs: € 45,00  
 Materiaal: Zelf meenemen pen, papier, laptop/ IPad. Evt. recepten 

 

Kook- en eetplezier is niet iets wat je passief wilt ondergaan. Zelf ontdekken en zelf doen is veel leuker. Hoe vaak lees je niet een recept of kijk je in een kookboek en begint het te kriebelen: maar dat kan ik zelf ook! Om aan die wens gehoor te geven is er nu de workshop: Zelf Receptverhalen Schrijven. De workshop bestaat uit twee delen.

Deel 1: Een receptverhaal bestaat uit een recept en een inleidende tekst. Recepten bedenken is beslist een uitdaging. Daar zijn wel technieken voor, waar we aandacht aan besteden. Als u in ieder geval een of meer eigen of bestaande recepten meeneemt, hebben we de basis voor een receptverhaal, de inleidende tekst. Het verhaal en het recept hebben als doel eet- en kookplezier met de lezer te delen. We starten met enige theorie, waarna we aan ons recept en ons verhaal beginnen. Een ieder maakt zijn individuele receptverhaal. We bespreken de resultaten wel in verschillende ronden met elkaar. Huiswerk voor de volgende keer is je verhaal en recept af te maken. Je mailt het bijtijds naar medecursisten en docent.

Deel 2: In dit deel bespreken we collectief de individueel ingezonden resultaten. We geven daarbij positieve feedback, dus opbouwende kritiek. Beter is te spreken van ‘feed forward’. Van verbeteringstips worden we allemaal wijzer. Je kunt je zelfgemaakte receptverhaal op social media zetten of aanbieden aan een tijdschrift. Een geschikte verrassing voor familie en vrienden. Koken is waanzinnig populair.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 KERSTTOEF MAKEN *NIEUW*

 

 Dag: Maandag 20 december 2021  
 Tijd: 10:00 - 12:00 uur code 5.04A
 Tijd: 13:00 - 15:00 uur code 5.04B
 Aantal lessen: 1  
 Docent: Sanne van der Heijden  
 Prijs: € 42,50  
 Materiaal: Inbegrepen 

 

Bij deze gezellige workshop, met gratis koffie, thee en iets lekkers, wordt een stijlvolle, natuurlijke kersttoef gemaakt. De kersttoef is 75 cm. lang en kan zowel hangend aan bijv. deurpost of trapopgang gebruikt worden, als liggend op bijv. dressoir of kersttafel. Er wordt met natuurlijke materialen gewerkt en accessoires in de kleur rood. Er worden geen verse bloemen gebruikt. De materialen kunnen iets afwijken van de getoonde foto. Het resultaat zal zeker een succes zijn!

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.