Het adres voor uw creatieve ontwikkeling!

 TEKENEN EN SCHILDEREN

 

 Dag/tijd: maandag 20:00 - 22:00 uur code 3.01
 Startdatum: 20 september 2021  
 Aantal lessen: 28 (2 uur)  
 Docenten: Ferry v.d. Boom  
 Prijs: € 274,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

Deze cursus met een individuele begeleiding is voor beginners en gevorderden. Er komen diverse technieken, onderdelen en stijlen aan de orde. Er is ruime aandacht voor het zoeken naar een geschikt onderwerp, welke techniek u gaat gebruiken en hoe u met een werkstuk begint. Diverse onderwerpen zullen behandeld worden, zoals kleurmenging, perspectief, ruimtelijke werking, compositie, vlakverdeling, sfeer en andere beeldelementen. Er kan gekozen worden voor verschillende onderwerpen, zoals landschap, stilleven, abstract, portret, etc. Gevorderden kunnen d.m.v. opdrachten onderzoek doen naar hun eigen voorkeur in techniek en stijl. Beginners kunnen stapsgewijs eenvoudig kennismaken met basistechnieken d.m.v. opdrachten of begeleiding in een zelfgekozen onderwerp. U kunt werken met (pastel)krijt, aquarel, olieverf, pastelverf, acrylverf, potlood etc.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 AQUARELLEREN

 

 Dag/tijd: donderdag 14:00 - 16:00 uur  
 Startdatum: 23 september 2021 code 3.02A
 Startdatum: 11 november 2021 code 3.02B
 Aantal lessen: 6 (2 uur)  
 Docent: Esther Wittenberg  
 Prijs: € 104,00  
 Materiaal: is inbegrepen  

 

Voor deze cursus heeft u een beetje lef nodig. Bij aquarelleren gaat het om een fascinerend spel met water en dunne laagjes verf. Transparante vormen en kleuren komen als vanzelf tevoorschijn. Fascinerend daarbij is hoe toevalligheden en ongelukjes u brengen tot nieuwe stappen bij iets maken naar de werkelijkheid, fantasie of foto’s. Zo ontstaan spectaculaire en boeiende schilderijen! U leert de basistechnieken en vaardigheden van het aquarelleren. Van het papier opspannen tot schets. Over nat in droog en nat in nat. Kleurmenging op papier en in elkaar vloeien. Laag over laag en uitsparen. Compositie en perspectief. Degenen die al enige ervaring hebben met aquarelleren leggen zich toe op het verder verfijnen van hun eigen stijl. Meenemen: rol keukenpapier, schetsboek, HB-potlood en kneedgum.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 VRIJ SCHILDEREN

 

 Dag/tijd: dinsdag 13:30 - 15:30 uur code 3.03
 Startdatum: 21 september 2021  
 Aantal lessen: 26 (2 uur)  
 Docent: Jozé Hendricksen  
 Prijs: € 254,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  


De cursus vrij schilderen houdt in dat u met verschillende verfsoorten en materialen een schilderij maakt dat u zelf uitkiest. Dit kan aan de hand van meerdere voorbeelden. U past uw kleuren aan en u maakt zo een schilderij zoals u hem mooi vindt. Daarnaast kunt u er allerlei materialen in verwerken, b.v. pasta, karton of zand. Het kan een modern, klassiek of abstract schilderij worden. U leert de mengingen, techniek en de verhoudingen. U hoeft niet persé te kunnen tekenen. In deze gezellige schildergroep werken beginners en gevorderden naast elkaar en leren van elkaar.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 TEKENEN EN SCHILDEREN: NEXT STEP -alle niveaus-

 

 Dag/tijd: dinsdag 20:00 - 22:00 uur code 3.04
 Startdatum: 21 september 2021  
 Aantal lessen: 26 (2 uur)  
 Docent: Jozé Hendricksen  
 Prijs: € 254,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

Maakt u zelf beeldend werk of wilt u daarmee beginnen? Tekeningen, schilderijen of gemengde techniek? En wilt u daar het beste uit halen? Wilt u anderen ontmoeten die hier ook mee bezig zijn? In deze groep maken we allemaal onze eigen volgende creatieve stap, of u nu beginner bent of gevorderde. Tijdens de lessen bespreken we uw werk en gaan we dieper in op techniek, materialen, motivatie en inspiratie. Waar bent u goed in en wat wilt u meer ontwikkelen? Dat gaan we samen onderzoeken! U leert meer over uw eigen stijl, hoe u blokkades kunt doorbreken en wat uw big WHY is. Het wordt tijd om nu echt te maken wat u eigenlijk wilt!

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 
 TEKENEN EN SCHILDEREN: EEN AVONTUUR!

 

 Dag/tijd: woensdag 10:00 - 12:00 uur code 3.05A
 Dag/tijd: woensdag 13:30 - 15:30 uur code 3.05B
 Startdatum: 22 september 2021  
 Aantal lessen: 26 (2 uur)  
 Docent: Veronica Laarman  
 Prijs: € 254,00  
 Materiaalkosten: niet inbegrepen  

 

Schildert u het liefste een portret, een landschap, fantasie, realistisch of abstract? Wilt u bijvoorbeeld beter kleuren mengen, heel precies leren tekenen of juist een lossere penseelstreek gebruiken? Elke cursist wordt individueel begeleid om dat persoonlijke doel te bereiken. Ik reik u graag de technische tips en trucs aan…maar vrijheid en schilderplezier staat altijd voorop. Elke schilder- en tekentechniek is mogelijk. Beginners zowel als gevorderden zijn van harte welkom. Neemt u de eerste cursusdag uw eigen materiaal mee, een schetsboek en potlood?

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 REALISTISCH (HUIS)DIEREN TEKENEN MET PASTEL *NIEUW*

 

 Dag/tijd: woensdag 20:00 - 22:00 uur  
 Startdatum A: 22 september 2021 code 3.06A
 Startdatum B: 12 januari 2022 code 3.06B
 Startdatum C: 10 november 2021 code 3.06C
 Aantal lessen: 6 (2 uur)  
 Docent: Sanne van der Heijden  
 Prijs: € 90,00  
 Materiaalkosten: € 17,50 aan docent te voldoen en in bruikleen te gebruiken.  

 

Ontdek het plezier van het werken met pastelpotloden! In deze cursus gaat u aan de hand van een foto van uw favoriete (huis)dier stap voor stap aan de slag met een realistische pasteltekening. U leert hoe u een tekening opbouwt door goed te kijken naar de kleuren en schaduwen, de houding en de ogen. Welke kleuren zie ik eigenlijk in die zwarte vacht? Is dat alleen zwart of zit er misschien ook blauw, paar of lila in en misschien ook wel iets van groen? We leren dan ook het mengen van verschillende mooie kleuren en het werken met de juiste materialen. Hoe krijg ik mijn dier tot ‘leven’ en wat zijn de aandachtspunten bij het tekenen van haren? U krijgt praktisch tips wat aan het eind van de laatste les resulteert in een prachtig realistisch werk van uw dier en bagage om lekker zelf verder aan de slag te gaan met deze schitterende techniek! Deze cursus is geschikt voor beginners maar ook voor mensen met enige ervaring.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 SCHILDEREN IN DE STIJL VAN VINCENT VAN GOGH *NIEUW*

 

 Dag/tijd: donderdag 14:00 - 16:00 uur  
 Startdatum: 13 januari 2022 code 3.07A
 Startdatum: 10 maart 2022 code 3.07B
 Aantal lessen: 6 (2 uur)  
 Docent: Esther Wittenberg  
 Prijs: € 90,00  

 Materiaalkosten:

 

 

 

Graag meenemen, indien u al materialen thuis heeft: acrylverf, varkensharen en/of acrylpenselen, keukenrol en eventueel een schilderdoek van 40 bij 30 cm of 50 bij 60 cm (nadere uitleg benodigde materialen komt ook in de eerste les aan bod)

 

 

Van zijn bekende zonnebloemen tot een vrij onbekend schilderij van de molen in Montmartre, wat heeft Vincent van Gogh in zijn korte schildersleven eigenlijk niet getekend of geschilderd? Deze cursus begint met een korte introductie over het leven en werken van Vincent. Vervolgens gaat u stapsgewijs onderzoeken hoe Vincent eigenlijk schilderde aan de hand van leuke schilderoefeningen. Zijn wereld opent zich voor u van heel somber tot vrolijk en expressief. Voor uw eigen manier van schilderen valt er veel te leren van Vincent. Zijn bijzondere stijl laat zien wat u allemaal met een penseel kunt doen. Speciale aandacht in deze cursus wordt gegeven aan zijn specifieke kleuren en kleuropbouw, vlakverdeling en penseelrichting. Wat materiaal betreft wordt gestart met acrylverf op papier. We eindigen deze cursus met eigen werken in een uw “van Gogh”- stijl op doek of papier. De docent helpt en adviseert u daar waar nodig en we leren van elkaars werk. En gevorderde schilders zijn uiteraard ook van harte welkom!

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 

     

 VRIJ TEKENEN EN SCHILDEREN

 

 Dag/tijd: donderdag 09:30 - 11:30 uur code 3.08
 Startdatum: 23 september 2021  
 Aantal lessen: 26 (2 uur)  
 Docent: Antonie v.d. Berg  
 Prijs: € 254,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

Het begint allemaal bij de fascinatie voor de zichtbare wereld om ons heen. Als u de behoefte voelt hier een vorm aan te geven en u houdt van tekeningen en schilderijen, is de keus snel gemaakt. De meeste mensen hebben vanuit interesse ooit de stap gemaakt op het creatieve pad, maar door werk of andere beslommeringen is er daarna weinig mee gedaan. In deze cursus kunt u de draad weer oppakken, op uw eigen niveau. U wordt individueel begeleid bij het verbeteren van uw vaardigheden op het gebied van het tekenen en schilderen. De deelnemers zijn met een zelfgekozen onderwerp bezig, waarbij de docent u zowel inhoudelijk als technisch begeleidt. U werkt zelfstandig en maakt uw eigen keuzes. Wat wil ik overbrengen? Hoe ga ik dit doen? Welke techniek? Wat moet ik daarvoor weten? Er is ook ruimte om met meerdere cursisten aan een gezamenlijk project te werken. Het hoeft echter niet, u blijft vrij om in uw eigen tempo verschillende technieken uit te proberen. De laatste drie of vier lessen van het seizoen wordt stilgestaan bij een thema als: “licht en schaduw” of ”wat is kleur?”

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 TEKENEN EN SCHILDEREN

 

 Dag/tijd: donderdag 20:00 - 22:00 uur code 3.09
 Startdatum: 23 september 2021  
 Aantal lessen: 28 (2 uur)  
 Docent: Fred Dokter  
 Prijs: € 274,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

Tijdens deze cursus werken beginners en gevorderden naast elkaar. Onder begeleiding leert u omgaan met diverse teken- en schildermaterialen. De begrippen vorm, kleur, compositie en perspectief worden behandeld. Er wordt geschilderd aan de hand van thema’s en opdrachten of aan uw eigen onderwerp. Door de lessen oefent u niet alleen uw technische vaardigheden, maar ook leert u uw eigen creativiteit te stimuleren en richting te geven. Gevorderden kunnen individueel werken of samen met anderen thema’s uitwerken en experimenteren met verschillende technieken en materialen.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 TEKENEN EN SCHILDEREN VOOR SENIOREN

 

 Dag/tijd: vrijdag 15:00 - 17:00 uur code 3.10
 Startdatum: 24 september 2021  
 Aantal lessen: 26 (2 uur)  
 Docent: Ferry v.d. Boom  
 Prijs: € 254,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  


Op deze cursus kunt u kennismaken met schilderen en tekenen. Of misschien wilt u uw oude liefhebberij weer oppakken en opfrissen. U krijgt begeleiding bij het kiezen van een onderwerp en het opzetten ervan op doek. U krijgt informatie over vorm, kleur, compositie en perspectief.
Ook aan het gebruik van het materiaal wordt aandacht besteed, met advies over de aanschaf ervan. Basismateriaal is aanwezig, maar heeft u zelf nog uw vertrouwde teken- en/of schildermateriaal, neem dit dan gerust mee. In de loop van de cursus kan in gezamenlijk overleg gewerkt worden aan een groepsthema. U kunt schilderen met acryl- of olieverf, maar er wordt ook aandacht besteed aan grafietstift, houtskool en waterverf. Na enige ervaring te hebben opgedaan met verschillende teken- en schildertechnieken, kiest u zelf een onderwerp om in persoonlijke stijl aan de gang te gaan. Op deze wijze kunt u zich ontwikkelen in uw eigen tempo en op uw eigen niveau. Kortom: naast gezelligheid gaat u creatief aan de slag. .

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.