Het adres voor uw creatieve ontwikkeling!

 KERAMISCHE VORMGEVING EN BOETSEREN

 

 Dag/tijd: dinsdag 19:30 - 22:00 uur code 4.10
 Startdatum: 20 september 2022  
 Aantal lessen: 26 (2½ uur)  
 Docent: Marja Los  
 Prijs: € 317,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

Altijd al een eigen schaal, pot of beeld (abstract /figuratief) van keramiek willen maken? Benieuwd naar hoe het is om uit een pak vormeloze klei iets te laten ontstaan? In deze langlopende cursus worden voor zowel beginners als gevorderden diverse technieken aangereikt om te komen tot eigen creaties. Diverse handvorm technieken, werken met platen klei, met mallen, boetseren of draaien: er is genoeg te ontdekken. Na het maken van werkstukken worden deze gebakken en staat ook het decoreren door middel van glazuren, oxides, pigmenten, engobes en keramische verf op het programma. Alles wordt duidelijk uitgelegd. Daarnaast wordt er regelmatig een klassikale les gegeven gewijd aan een bepaalde techniek of thema. Tijdens de cursus werkt ieder in eigen tempo aan zijn/haar werkstuk. Voorbeelden, tijdschriften en vakliteratuur zijn aanwezig om u te inspireren. Basisgereedschap is eveneens voorhanden. De klei, glazuur- en bakkosten worden op de cursus verrekend. Aan het einde van het seizoen is er gelegenheid mee te doen met een workshop raku stoken. U dient zich hier apart voor in te schrijven.

 

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 KERAMISCHE VORMGEVING EN BOETSEREN

 

 Dag/tijd: vrijdag 09:30 - 12:00 uur  
 Startdatum: 23 september 2022  code 4.11
 Aantal lessen: 26 (2½ uur)  
 Docent: Marja Los  
 Prijs: € 317,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

In deze cursus is het belangrijkste aspect het plezier te ontdekken van het “met de handen in de klei” zitten en iets leuks laten ontstaan, je laten verrassen door je eigen creativiteit en thuiskomen met een mooie schaal, pot, beeld of object! In deze cursus worden alle basistechnieken van het werken met klei uitgelegd. Ook zijn er een paar themalessen, aansluitend op de technieken die besproken worden. Ieder werkt aan een eigen werkstuk, in eigen tempo. Er zijn voorbeelden aanwezig, tijdschriften en boeken ter inspiratie. De werkstukken worden gebakken en geglazuurd. Voor de gevorderden geldt dat zij daar waar nodig aanwijzingen en tips krijgen. Bij deze cursus is basisgereedschap aanwezig. De klei, glazuur- en bakkosten worden op de cursus verrekend.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 BOETSEREN

 

 Dag/tijd: donderdag 20:00 - 22:00 uur  
 Startdatum: 22 september 2022 code 4.12A
 Startdatum: 12 januari 2023 code 4.12B
 Aantal lessen: 12 (2 uur)  
 Docent: Valeria Ursinus  
 Prijs: € 144,00 (bij opgave 24 lessen is de prijs € 242,00)  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

Wat is er mooier dan zelf iets te maken, b.v. een beeld boetseren van klei en dat in een gezellige sfeer. De meeste mensen zijn veel meer begaafd dan ze denken. Wat u wilt maken, bepaalt u zelf. Tijdens deze cursus kunnen zowel portretten, mens- en dierfiguren als abstract gemaakt worden. Voor beginners is het vooral de bedoeling u wat boetseertechnieken eigen te maken. Het creatief bezig zijn geeft veel plezier en is een prachtige hobby. De klei- en bakkosten worden op de cursus verrekend. Voor de beginners is gereedschap beperkt aanwezig.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

  BOETSEREN EN/OF BEELDHOUWEN

 

 Dag/tijd: donderdag 09:30 - 12:00 uur  
 Startdatum (A): 22 september 2022  code 4.13A
 Startdatum (B): 19 januari 2023  code 4.13B
 Aantal lessen: 8 (2½ uur)  
 Docent: Mieke Kapelle  
 Prijs: € 133,00 (bij opgave van 16 lessen is de prijs € 233,00)  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

Op deze cursus kunt u beide technieken uitproberen. Zo kunt u erachter komen wat u leuk vindt. U kunt kennismaken met boetseren en wat de mogelijkheden daarvan zijn. Uw docent legt uit hoe u het beste met klei vormen maakt en waar u op moet letten. Met klei is heel veel mogelijk. Nadat u een werkstuk gemaakt hebt, moet het drogen en dan wordt het gebakken. Daarna kunt u het glazuren en wordt het weer gebakken. Of heeft u altijd al eens willen beeldhouwen maar denkt u, kan ik dit wel? Dan is dit een mooie gelegenheid om dit uit te proberen. U maakt kennis met de steen, hamer, beitel, rasp en vijl. Er wordt gewerkt met speksteen, dit is een mooie zachte steensoort, die voor u makkelijk te bewerken is. U kunt een abstract beeldje maken, waarvan niet alle kanten gevijld behoeven te worden. Daarna moet het goed geschuurd worden en gaat u het polijsten en ziet u een prachtig resultaat, wat een mooie ervaring is. Een aantal eenvoudige beeldjes zijn aanwezig. Zij kunnen voor u een leidraad zijn van wat u zoal kunt maken. U zult versteld staan van uw eigen creativiteit. Voor de beginner is er beperkt gereedschap en materiaal aanwezig. Steen, klei, glazuur- en bakkosten worden op de cursus met u verrekend.

  

    

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 BEELDHOUWEN, WERKEN IN STEEN

 

 Dag/tijd: maandag 09:00 - 12:00 uur code 4.20
 Startdatum: 19 september 2022  
 Aantal lessen: 26 (3 uur)  
 Docent: vacant  
 Prijs: € 381,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

Tijdens deze cursus wordt gebeeldhouwd met zachte speksteen en met iets hardere steensoorten zoals albast of serpentijn. Laat u inspireren door de vorm van de ruwe steen, die bewerkt wordt met beitel, vijl en rasp: langzaam ontstaat zo het definitieve beeld. Tenslotte wordt de prachtige glans en eigen kleur van de steen opgehaald door deze te polijsten en met was in te wrijven. De techniek is eenvoudig aan te leren en deze cursus is geschikt voor elk niveau. Er is beginnersmateriaal aanwezig.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 BEELDHOUWEN EN BOETSEREN

 

 Dag/tijd: woensdag 15:30 - 18:00 uur code 4.21
 Startdatum: 21 september 2022  
 Aantal lessen: 28 (2½ uur)  
 Docent: Veronica Laarman  
 Prijs: € 342,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

U gaat aan de slag met prachtige zachte speksteen of een wat hardere steensoort. De ruwe steen is verrassend goed te bewerken met een vijl! Er kan ook gebeiteld worden. Zo ontstaat de boeiende nieuwe vorm, die een diepe kleur en glans krijgt bij het polijsten. Ook kan er geboetseerd worden. Het werk wordt afgebakken in onze keramiekoven en eventueel geglazuurd of beschilderd. Klei is aan te schaffen tijdens de cursus; de cursist neemt zelf de stenen mee. De docente kan tips geven over de aanschaf van een steen. Deze cursus is geschikt voor elk niveau.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.