Het adres voor uw creatieve ontwikkeling!

  BOETSEREN EN/OF BEELDHOUWEN

 

 Dag/tijd: donderdag 09:30 - 12:00 uur  
 Startdatum: 11 oktober 2018  code 4.11A
 Startdatum: 10 januari 2019  code 4.11B
 Aantal lessen: 8 (2½ uur)  
 Docent: Mieke Kapelle  
 Prijs: € 117,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

Op deze cursus kunt u beide technieken uitproberen. Zo kunt u erachter komen wat u leuk vindt. U kunt kennismaken met boetseren en wat de mogelijkheden daarvan zijn. Uw docent legt uit hoe u het beste met klei vormen maakt en waar u op moet letten. Met klei is heel veel mogelijk. Nadat u een werkstuk gemaakt hebt, moet het drogen en dan wordt het gebakken. Daarna kunt u het glazuren en wordt het weer gebakken. Of heeft u altijd al eens willen beeldhouwen maar denkt u, kan ik dit wel? Dan is dit een mooie gelegenheid om dit uit te proberen. U maakt kennis met de steen, hamer, beitel, rasp en vijl. Er wordt gewerkt met speksteen, dit is een mooie zachte steensoort, die voor u makkelijk te bewerken is. U kunt een abstract beeldje maken, waarvan niet alle kanten gevijld behoeven te worden. Daarna moet het goed geschuurd worden en gaat u het polijsten en ziet u een prachtig resultaat, wat een mooie ervaring is. Een aantal eenvoudige beeldjes zijn aanwezig. Zij kunnen voor u een leidraad zijn van wat u zoal kunt maken. U zult versteld staan van uw eigen creativiteit. Voor de beginner is er beperkt gereedschap en materiaal aanwezig. Steen, klei, glazuur- en bakkosten worden op de cursus met u verrekend.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 BEELDHOUWEN, werken in steen

 

 Dag/tijd: maandag 09:00 - 12:00 uur code 4.20
 Startdatum: 24 september 2018  
 Aantal lessen: 26 (3 uur)  
 Docent: Frans Gerritsen  
 Prijs: € 345,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

Tijdens deze cursus wordt gebeeldhouwd met zachte speksteen en met iets hardere steensoorten zoals albast of serpentijn. Laat u inspireren door de vorm van de ruwe steen, die bewerkt wordt met beitel, vijl en rasp: langzaam ontstaat zo het definitieve beeld. Tenslotte wordt de prachtige glans en eigen kleur van de steen opgehaald door deze te polijsten en met was in te wrijven. De techniek is eenvoudig aan te leren en deze cursus is geschikt voor elk niveau. Er is beginnersmateriaal aanwezig.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.

 BEELDHOUWEN, werken in steen

 

 Dag/tijd: woensdag 20:00 - 22:00 uur code 4.21
 Startdatum: 19 september 2018  
 Aantal lessen: 28 (2 uur)  
 Docent: Veronica Laarman  
 Prijs: € 255,00  
 Materiaal: niet inbegrepen  

 

Tijdens de cursus worden speksteen, albast, marmer of serpentijn bewerkt met beitels en raspen. Laat u hierbij inspireren door de vorm van de ruwe steen! Tenslotte wordt het beeld diepglanzend gepolijst en in de was gezet.
Ook kan er geboetseerd worden met natuurklei. Qua techniek wordt u stap voor stap begeleid. Uw beeld wordt daarna in onze oven afgebakken en eventueel door uzelf geglazuurd of beschilderd. Deze boeiende cursus is voor elk niveau geschikt. De klei kan ter plekke aangeschaft worden.

Hier kunt u naar het Inschrijfformulier.